Imprimir aquesta pàgina

Autors a les aules

Termini de sol·licituds curs 2018-2019: del 2 de juliol fins al 31 d'octubre de 2018. Us informarem de l'acceptació o denegació de la sol·licitud durant el mes de desembre

Presentació


Lletres a les Aules/Autors permet que els alumnes lectors entrin en contacte directe amb els escriptors i hi estableixin un diàleg al voltant dels seus llibres i d’altres temes relacionats amb el fet literari com l’ofici d’escriure, el procés de creació, el món editorial.

Habilitats que desenvolupa: posar en pràctica la capacitat de diàleg, afavorir el respecte i l’interès pel text escrit, fomentar el sentit crític, estimular el gust literari, prendre consciència de la pròpia capacitat d’expressar-se a través del text escrit, etc.

Aquest programa està obert a tots els centres educatius del domini lingüístic. Si el vostre centre no depèn de la Generalitat de Catalunya haureu d'adreçar un correu amb les dades del centre a la responsable del programa, Noemí Martinez ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ), perquè us creï un usuari d'accés a l'aplicació.

Després de la visita de l'autor/lector els centres hauran de lliurar una memòria amb el detall de les activitats prèvies treballades a l'aula, en relació a la lectura, i tot el material didàctic generat a partir de la visita de l'autor/lector per tal que des de la ILC es pugui avaluar el retorn i l'impacte del programa Lletres a les Aules, fet aquest fonamental per millorar, any rere any, les condicions i serveis del programa. Degut a això, el no lliurament de la memòria de l’activitat per part de l’escola suposa, en cas de nova sol·licitud, un motiu de denegació d’assignació de visita el curs escolar posterior.

És important recordar que, a més d’aquest motiu, n’hi ha d’altres, en especial de limitació pressupostària, que obliguen actualment el programa a no poder concedir totes les visites sol·licitades cada curs. En aquest sentit, la Institució de les Lletres Catalanes mira de repartir al màxim possible les visites assignades atenent, a banda d’altres factors específics, a criteris territorials i de cohesió social, d’equanimitat i de qualitat de les memòries d’activitats.

 

Quin autor puc sol·licitar?

 

Quin cost té l'activitat?

La ILC es farà càrrec del cost d’una sessió (250€), que tindrà una durada aproximada d’una hora. En cas que el centre estigui interessat a fer alguna sessió extra haura d’acordar-ho directament amb l’autor i fer-se càrrec de les despeses que suposi.


El centre educatiu haurà de fer-se càrrec de les despeses de desplaçament de l’autor (del quilometratge, a raó de 0,19€/Km+peatges si fa servir el seu propi vehicle, o del bitllet de metro, autobús, tren, etc, si fa servir transport públic).

Què he de fer per demanar la presència d'una autor o autora?

Els centres educatius que vulguin participar en el programa hauran de fer una petició a través de l’aplicatiu durant el termini de sol·licituds (obert del 15 de juliol al 31 d'octubre). Per accedir-hi caldrà introduir el codi del centre al camp de l’usuari i repetir-lo dins el quadre de la paraula clau. Si no sabeu quin és el vostre codi de centre podeu fer la consulta aquí. Si el vostre centre no depèn de la Generalitat de Catalunya poseu-vos en contacte amb la responsable del programa Noemí Martinez ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) per tal que us creï un usuari que us permeti accedir-hi.
Un cop a dins caldrà triar la modalitat “Autors a les Aules” i emplenar la sol·licitud.
La ILC acceptarà o denegarà les sol·licituds en funció del pressupost disponible per aquesta activitat durant el mes de desembre (consulteu els criteris d'acceptació de sol·licituds)
L’acceptació/denegació de la sol·licitud s’enviarà per correu electrònic. A partir d’aquest moment la persona responsable de l’activitat tindrà accés a l’adreça de correu de l’autor per tal de preparar la visita.
Els professors responsables d’aquesta activitat hauran de posar-se en contacte amb l’autor per tal de concretar la data, l’hora, els detalls de desplaçament, etc.

Condicions generals del programa

  1. Caldrà que tots els alumnes hagin llegit, com a mínim, una obra de l’autor seleccionat i l’hagin treballat a l’aula. És necessari que els alumnes tinguin el màxim coneixement possible sobre l’autor que fa la visita.
  2. Cada centre podrà rebre com a màxim un autor per curs escolar.
  3. Els centres hauran de fer-se càrrec de les despeses de desplaçament de l’autor.
  4. El nombre d’alumnes per sessió no haurà de ser superior a 50-60.
  5. La ILC es farà càrrec del cost d’una sessió (250€), que tindrà una durada aproximada d’una hora. En cas que el centre estigui interessat a fer alguna sessió extra haurà d’acordar-ho directament amb l’autor i fer-se càrrec de les despeses que suposi.
  6. Caldrà esmentar que aquesta és una activitat de La Institució de les Lletres Catalanes en tota la difusió que es faci d’aquest programa a través de les xarxes.
  7. Caldrà emplenar una memòria d’activitat per tal que des de la ILC se’n pugui fer la corresponent valoració.

Des de la ILC es recomana la compra del llibre de lectura per tal d’incentivar que els alumnes construeixin una biblioteca personal.

Quins criteris es fan servir per acceptar sol·licituds?

Cal tenir en compte que el fet de fer la sol·licitud no assegura la presència d'una autor o lector. Caldrà que la Institució accepti o denegui la sol·licitud. La quantitat de sol·licituds acceptades quedarà condicionada pel pressupost disponible per aquesta activitat durant l'any 2018. És fonamental que tots els centres que rebin un autor o lector aprofitin al màxim l'activitat. Per aquest motiu els criteris d'acceptació seran:

- La memòria lliurada pel centre corresponent al curs anterior (en cas d'haver rebut un autor o lector). El retorn i el material que els centres aportin a través de la memòria serà determinant per tornar a participar en el programa.

L'informe de política de centre en relació a la lectura (en cas de no haver participat mai  o no haver rebut autors/lectors els cursos anteriors).

- L'equilibri territorial

- L'equilibri entre els autors i lectors que formen part del programa 

- No haver rebut el mateix autor/lector de manera consecutiva els dos cursos anteriors

 

Guies de lectura

 

Llistat de Guies de lectura

Ets un autor i vols formar part del llistat d'autors de Lletres a les aules?

Tots aquells escriptors que vulgueu ser inclosos al llistat d’autors de Lletres a les Aules haureu d’emplenar aquesta fitxa abans de la finalització del tercer trimestre de cada curs (és a dir, fins al 22 de juny). Us informarem de la vostra inclusió al programa durant la primera setmana de juliol.

Dubtes?

Si teniu qualsevol dubte sobre com fer la sol·licitud cliqueu aquí i trobareu una guia per saber com fer-la pas a pas.
 

Persona de contacte

Per a més informació o qualsevol dubte us podeu adreçar a Noemí Martínez ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. )

 


 

Aplicació


ENTRA a l'aplicació i consulta l'estat de la teva sol·licitud!

 

Dubtes


Tens dubtes amb l'aplicació per fer la sol·licitud? Accedeix al MANUAL D'USUARI!

itineraris aplicacio


Manual d'usuari

 

Llegit 67615 vegades Darrera modificació el Dimarts, 05 juny 2018 14:02