header

Programa Lletres en viu (Xerrades i lectures)

Presentació

lletres en viu

El programa Lletres en viu acosta les autores i autors de literatura catalana als seus lectors i lectores afavorint la difusió i el coneixement de la seva obra.

D'aquest programa se'n beneficien els nombrosos clubs de lectura de les biblioteques del país i les entitats culturals que dinamitzen els seus programes d'activitats literàries amb la presència dels escriptors.

La Institució de les Lletres Catalanes facilita el contacte entre els agents culturals i els creadors literaris.

 

Quin autor puc sol·licitar?

Qualsevol escriptor literari en llengua catalana pot participar en el programa Lletres en Viu, sempre, és clar, que estigui d'acord a participar en l'activitat proposada.

Quin cost té l'activitat?

La ILC es fa càrrec del pagament dels honoraris dels escriptors quan van a parlar de la seva obra amb els seus lectors o a llegir-ne i comentar-ne fragments. Aquest pagament es fa directament als escriptors.
L'entitat organitzadora s'ha de fer càrrec de les despeses de desplaçament dels autors sol·licitats o, quan així ho demanin els autors escollits, d'anar-los a recollir a casa i tornar-los-hi després de l'acte.

 

Què he de fer per demanar la presència d'un autor o autora?

Per acollir-se al programa Lletres en viu cal:

 

Condicions generals del programa

  • La Institució de les Lletres Catalanes demana que els actes que s'acullen al programa Lletres en Viu siguin públics, gratuïts i amb publicitat.
  • Cada any s'establirà una quantitat màxima de xerrades per escriptor, per afavorir, així, la participació en el programa del més gran nombre d'escriptors possible.
  • Queda expressament exclosa d'aquest programa la col·laboració en cursos i aules que comptin amb alumnes matriculats. També en queden excloses les conferències sobre altres temes que no siguin la pròpia obra de l'escriptor.
  • El programa Lletres en Viu té les limitacions econòmiques pròpies de la partida pressupostària que cada any tingui assignada.
  • L'entitat organitzadora es compromet a fer constar la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes en tota la publicitat de l'acte i a fer-n'hi arribar un exemplar, imprescindible per fer el pagament a l'escriptor sol·licitat.
  • L'entitat organitzadora es compromet a comunicar a la ILC qualsevol canvi de dates que es pugui produir de comú acord amb l'escriptor escollit.

(Condicions aprovades per la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes el 8 de febrer de 2006).

 

Més informació

Per a més informació i per a fer les sol·licituds, us podeu adreçar a:

Institució de les Lletres Catalanes
Carrer Mallorca, 272, 1a planta
08037 Barcelona
Tel. 933 162 745 Ext. 13307
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Notícies Lletres en viu