header

Divendres, 03 juny 2016 09:54

Us convidem a la ruta literària del Què Llegeixes: la Barcelona Narcís Oller, el proper 10 de juny

Publicat per 

La Barcelona de Narcís Oller, realitat i mite literari

Narcís Oller pot ser considerat el creador de la novel·la catalana moderna entre moltes altres raons per la irrupció de la gran metròpoli en les seves obres. Ja des de la primera pàgina de la seva primera novel·la, La papallona (1882), fins a la darrera de l'última novel·la, Pilar Prim (1912), la Barcelona de Narcís Oller, la real i la literària, expressa la vocació de gran ciutat, nascuda de la voluntat i l'esforç dels catalans. Narcís Oller n'és el seu cronista i posa les bases per a la creació del seu mite literari.

La Barcelona de Narcís Oller s'articula al voltant de dos grans eixos, vertical i horitzontal, que descobrirem, i a l'entorn dels quals se situen tots els escenaris de les seves novel·les La papallona, La bogeria, La febre d'or  Pilar Prim, però també la seva trajectòria vital ciutadana i la seva defensa apassionada de la modernització de la ciutat com a articulista. Aquests escenaris reals i literaris són els que recorrerem guiats per Maria Nunes.

 

Què cal fer per assistir-hi?

Us heu d'incriure mitjançant el formulari de color verd que trobareu aquí.

 

Punt de trobada: Rambla de les Flors, 82 /Pla de la Boqueria (on conflueixen els carrers Cardenal Casañas i de la Boqueria, davant la casa Bruno Cuadros o Casa dels Paraigües).

Hora de trobada: una mica abans de dos quarts de sis (17.30h)

Final de la ruta: carrer de Trafalgar, 10.

Durada: 2 hores llargues, aproximadament.

Les places són limitades i la inscripció es farà per ordre d'arribada.

En cas de (molta) pluja se suspendrà i us ho avisarem a través del correu i les xarxes socials.

 

Aquesta és una activitat del Què Llegeixes? El QL és un portal per parlar de llibres i literatura. Al QL trobareu un munt d'activitats, com lectures compartides, debats sobre temes literaris, rutes, concursos i molt més. Per ser-hi només cal que us registreu aquí!

 

Llegit 899 vegades Darrera modificació el Dimarts, 18 octubre 2016 14:01

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar