header

Divendres, 14 octubre 2016 15:58

Visita al catàleg cervantí de la Biblioteca de Catalunya amb el Què Llegeixes. Destacats

Publicat per 

Diuen a la web de la Biblioteca de Catalunya que "una visita a la Biblioteca de Catalunya sempre pot despertar noves sensacions, nous interessos, noves emocions. I no ens referim només als béns que conté -dipòsit  de saber- sinó també al continent: un edifici gòtic civil català, seu des del segle XV al 1929 de l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona i, per cessió el 1931, de la Biblioteca de Catalunya. Ens cenyirem, però, només a una de les sales de parada pràcticament obligada en qualsevol visita, la Sala Cervantina, antiga infermeria adossada als contraforts de la nau est.

Aquesta sala aplega la major part d’obres de la col·lecció del mateix nom, que es completa amb una altra d’adjacent que conserva les adquisicions recents i amb un dipòsit de seguretat on es custodien les obres més valuoses, entre elles les primeres edicions -excepte la de La Galatea, que falta a la col·lecciói  les primeres traduccions de l’obra cervantina, essencials a l’hora d’avaluar-ne la difusió.

aquest enllaç podreu llegir els origens de la col·lecció i tots els detalls de la seva història.

Des del Què Llegeixes vam organitzar una visita guiada de la mà de Núria Altarriba, directora de la Unitat Bibliogràfica, qui ens va fer una explicació de més d'una hora davant d'alguns dels exemplars d'aquesta col·lecció: miniatures, exemplars del segle XIX, un dels 25 exemplars facsímils de la primera edició d'El Quixot que es conserven en el món, dels 1500 que van publicar-se, etc. 

Repetirem la visita, estigueu al cas de la nostra agenda 2017!

 

Llegit 622 vegades Darrera modificació el Dimarts, 18 octubre 2016 13:28

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar