header

Dimarts, 22 novembre 2016 00:00

ACABA LA PRIMERA EDICIÓ DEL FESTIVAL LITERARI GRÀCIA LLEGEIX Destacats

Publicat per 

Gràcia Llegeix, un nou festival literari ubicat al districte de Gràcia de Barcelona, ha vist la llum per primera vegada aquest cap de setmana, durant els dies 18, 19 i 20 de novembre. Els impulsors i cares visibles del projecte, Míram de Rosa, Sebastià Bennasar i Josep Camps volien acostar la lectura als citudans i encomanar-los la passió per la literatura i la lectura.

Durant el festival s'han programat 6 taules rodones dedicades a diferents gèneres literaris en què hi han participat una quarentena d'autors, s'han homenatjat autors cabdals de les lletres catalanes vincultats d'alguna manera al barri (Jesús Moncada, Joan Perucho, Joaquim Carbó, Enric Casasses i Pompeu Fabra), s'han ofert tallers literaris, rutes, etc (podeu consultar la programació aquí).

La Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que des del principi ha contribuït perquè el festival fos possible, hi ha col·laborat, també, oferint un vermut durant el transcurs de la marató literària dedicada a la lectura de "El carrer de les Camèlies", de Mercè Rodoreda, dissabte 19 de novembre. Entre els lectors que hi han participat hi havien membres d'entitats representatives del barri (voluntaris de Gràcia Llegeix, Projecte Minerva, Jiwar Barcelona)  i també lectors del Què Llegeixes com M. Pilar Cabrerizo, Maria Clara Camps, Mixa (àlies Anna Pardos), que ens va regalar una magnífica lectura dramatitzada, Maria Nunes i la coordinadora del QL, Ester F. Matalí.

El mateix dissabte al vespre, la directora de la ILC, Laura Borràs, va participar en l'acte d'homenatge al poeta Enric Casasses que va tenir lloc al Centre Cultural La Violeta i en què també van intervenir els poetes David Caño, Carles Cervelló, Pau Vedell, Mariola Nos i Montserrat Gallart.

Us deixem un tast de vídeos, fotografies i piulades de les jornades.
Llegit 541 vegades Darrera modificació el Dimecres, 23 novembre 2016 09:59

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar