header

Dilluns, 10 abril 2017 15:29

Rutes literàries al Què Llegeixes

Publicat per 

Atenció lectors!

Us anunciem el calendari de les rutes literàries del Què Llegeixes (la comunitat de lectors en xarxa de la ILC) perquè pugueu anar reservant dates.

Div, 21 d'abril a les 18:30 ruta "El món de Montserrat Roig"

El 21 d'abril clourem la lectura de L'hora violeta i retrem homenatge a una de les més grans escriptores de la literatura catalana. Maria Nunes ens proposa un recorregut per la seva geografia urbana vital i literària. De la mà dels textos dels seus contes, novel·les i obres més destacades passejarem per aquells indrets de l’Eixample que ens revelaran les diverses facetes de la seva personalitat com a escriptora i com a dona.           

Punt de trobada:  A la porta central de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de Les Corts Catalanes, 585)

Final de ruta: Carrer de Bailèn / Gran Via

Durada aproximada:  2 / 2:30h

Us hi podeu inscriure a través del formulari que trobareu al Què Llegeixes especificant "Ruta Montserrat Roig"

 

Ds, 27 de maig a les 11:00 ruta "El carrer de les Camèlies"

Mercè Rodoreda adoptà per al títol de la novel·la el nom d'un carrer del barri del Guinardó, en el límit amb Gràcia. Escrita a l'exili, El carrer de les Camèlies (1966), significa un esforç de comprensió de la nova ciutat de Barcelona i dels nous col·lectius socials que hi viuen, així com una mirada poc complaent sobre la    Barcelona de la postguerra i del barraquisme.  

L'itinerari transcorre pel carrer de les Camèlies -on hi ha la Biblioteca que porta el nom de l’autora-, la Ronda del Guinardó i el Parc de les Aigües, un territori real i literari de frontera que comparteix amb obres de Juan Marsé com  Últimas tardes con Teresa (també de l'any 1966) i altres.

Punt de trobada: Carrer de les Camèlies, cantonada carrer de l’Escorial

Final de ruta: Avinguda de la Mare de Déu de Montserrat

Durada aproximada:  2 / 2:30h

Us hi podeu inscriure a través del formulari que trobareu al Què Llegeixes especificant "Ruta Camèlies"

 

Dv, 9 de juny a les 18:30 ruta "Caterina Albert/Víctor Català a Barcelona. Un film (3000 metres)"

Us proposem un itinerari literari per evocar els escenaris de la novel·la de Caterina Albert/Victor Català Un film (3000 metres), ambientada a la Barcelona de la belle époque, i contemporània del cinema mut.

L’itinerari també resseguirà la presència de Caterina Albert a la ciutat de Barcelona i la relació amb destacats escriptors i intel·lectuals com Narcís Oller i Joan Maragall.

Lloc de trobada: Rambla de Catalunya / carrer València

Final de la ruta: Plaça Molina. 

Apunteu-vos-hi amb el formulari que trobareu al Què Llegeixes especificant "Ruta Víctor Català". 

enlightenedATENCIÓ: aprofitem l'avinentesa per fer un sopar / cloenda de curs amb el tradicional intercanvi llibreter (cadascú porta un llibre embolicat). Per venir al sopar, només cal afegir "+ SOPAR" a la inscripció.

 

Les rutes literàries són una activitat gratuïta promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes. Per participar-hi cal fer la inscripció a través del Què Llegeixes. Les places són limitades. 

Llegit 976 vegades Darrera modificació el Dilluns, 10 abril 2017 15:53

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar