header

Dimecres, 09 setembre 2015 00:00

Montserrat Abelló, "El miracle és viure"

Publicat per 

El miracle és viure recull un segle de vida de l’escriptora i representa un homenatge a la seva figura, un any després que ens deixés. Aquest és el llegat d’una de les poetes més reconegudes i apreciades de la literatura catalana. Evocant els poemes més íntims, l’escriptora ens recorda els territoris de la seva intensa vida: Tarragona, on va néixer prop d’un mar «més blau que en cap altre indret». Cadis. Londres, on aprèn a llegir, en anglès. Cartagena. Una joventut republicana, entusiasta, a Barcelona. El seu camí d’exili, el 1939, amb vint-i-un anys, acompanyant el seu pare de França al Londres dels inicis de la Guerra Mundial i, un any més tard, a Xile. La construcció d’una família. La necessitat d’escriure.

Sempre al costat de la causa de les dones i de la llibertat, de la llengua catalana i de la independència de Catalunya. Fins el seu últim dia, el 9 de setembre de 2014, i molt més enllà, amb la seva poesia i amb aquest llibre que,a través dels seus records, recupera el fil conductor de la seva existència.

Montserrat Abelló i Soler (Tarragona, 1918 - Barcelona, 2014) fou poeta i traductora. Va publicar nombrosos llibres de poesia, entre els quals cal esmentar l’antologia Al cor de les paraules. Obra poètica 1963-2002, Memòria de tu i de mi, l’antologia Poemes d’amor, i Més enllà del parlar concís. Va traduir al català dones poetes avui tan reconegudes com Sylvia Plath o Anne Sexton, l’antologia de dones poetes de parla anglesa, Cares a la finestra, i altres autors com E.M. Forster o Dylan Thomas. També va traduir a l’anglès textos de Salvador Espriu, Mercè Rodoreda i Maria-Mercè Marçal, entre d’altres, que han contribuït decisivament a la difusió de la literatura catalana a l’estranger. Entre els guardons que va obtenir, destaquen el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura. L’any 1998 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

Una edició d'Ara llibres amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

Montserrat Abelló al Qui és qui

El miracle és viure
Montserrat Abelló
250 p.

ISBN 978-84-15642-85-5
PVP 19,90

Un tast del llibre

Compra

 

 

Llegit 814 vegades Darrera modificació el Dilluns, 25 gener 2016 14:23

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar