header

Dilluns, 23 novembre 2015 00:00

Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món

Publicat per 

Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món és un recorregut per la trajectòria de Porcel, des del microcosmos original d’Andratx, on va viure els primers anys de la seva vida, abans que la família es traslladés a Palma, fins a la darrera etapa en la qual va ser un periodista de referència, autor de novel·les crítiques sobre la realitat global. 

El llibre és el catàleg de l'exposició que es presenta a Palau Robert i a CaixaForum Palma. L’exposició reconstrueix tots els aspectes de la seva personalitat i ens introdueix en el ric món literari de l’escriptor. El relat s’estructura en tres àmbits: El mite d’AndratxNotícies del món i El desordre global. «Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món» és un viatge d’anada i tornada des del món originari d’Andratx, un lloc retirat del món que obliga el seus habitants a sortir a l’aventura.

Baltasar Porcel va destacar per la força i la vitalitat d’una narrativa que travessa gèneres. El seu treball com a autor de teatre, novel·lista, autor de grans reportatges, entrevistador i columnista posa de manifest la combinació de coneixement, passió i implicació, cosa que dota la seva obra d’un segell propi. Un llegat immens pel que fa al volum i a la qualitat literària. Des que va arribar a Barcelona l’any 1960, la seva vida va seguir una transformació constant que va culminar en la seva penúltima etapa d’home públic com a director de l’Institut Català de la Mediterrània.

El llibre és una coedició de Galaxia Gutenberg amb la Institució de les Lletres Catalanes i l'Obra Social "la Caixa".

Baltasar Porcel. Mallorca, Barcelona, el món
Edició a cura de Julià Guillamon
192 p.

Disseny gràfic Albert Planas

ISBN 978-84-16252-69-5
P.V.P. 19,90

Un tast del llibre

En venda a l'exposició i a les llibreries

Llegit 751 vegades Darrera modificació el Dilluns, 25 gener 2016 15:59

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar