header

Dilluns, 13 juny 2016 13:03

Es prepara una nova antologia de Llull

Publicat per 

Set segles després de la seva mort, què coneixem de l’obra i figura de Ramon Llull? Sabem per què és considerat un dels autors en llengua catalana més importants de tota la història? Quines aportacions va fer? Quines influències ha despertat el seu llegat?

L’antologia Llull x Llull, actualment a la cuina, s’ha concebut amb el propòsit de convertir-se en un recurs útil i amè per ajudar-nos a descobrir la dimensió històrica, filosòfica i literària de l’autor. L’obra comptarà amb un disseny gràfic acurat, aprofitant la riquesa de materials que s’ha conservat de la iconografia lul·liana. La Institució de les Lletres Catalanes (ILC), impulsora de la publicació, posa de relleu que no hi ha cap producte semblant al mercat al voltant de la producció més literària de Llull.

L’edició de l’antologia és a cura de Joan Santanach, comissari de l’Any Llull, el qual destaca que l’objectiu és “que tothom pugui fer un tast del Gentil, delBlaquerna o del Llibre de meravelles, obres a les quals normalment es té poc accés, d’una forma molt directa i àgil”. Es tracta de presentar els llibres més coneguts de Ramon Llull, amb una atenció especial als aspectes i títols més marcadament literaris. També s’hi tenen en compte continguts que puguin interessar un lector contemporani: “Així tothom podrà constatar quin escriptor tan sensacional era Llull!”, afirma Santanach, qui conclou: “Qui en vulgui saber una mica més, hi trobarà breus explicacions que contextualitzen i ajuden a interpretar els passatges escollits. L’antologia inclourà també un glossari, igualment molt manejable.”

El llibre és una coedició de la Institució de les Lletres Catalanes i l’editorial L’Avenç. Inclou fragments dels següents textos:

Llibre de contemplació
Llibre de l’orde de cavalleria
Llibre del gentil e dels tres savis
Romanç d’Evast e Blaquerna
Llibre de meravelles
Arbre de ciència
Cant de Ramon

Llegit 647 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar