header

Dijous, 09 març 2017 11:55

El cementiri de les Corts col·loca una placa commemorativa dedicada a Prudenci Bertrana

Publicat per 

«Fou un dels prosistes més importants de la primera meitat del segle XX, autor de novel·les com Josafat, NàufragsJo! Memòries d´un metge filòsof, o la trilogia Entre la terra i els núvols».

Així s’honra la memòria de Prudenci Bertrana en una placa posada el passat 30 de gener al vial del cementiri de les Corts de Barcelona que condueix al nínxol on reposen les restes de escriptor gironí.

La placa s’ha posat en una zona d’accés propera al nínxol, ja que a la làpida d’aquest només hi consta la inscripció «Família Quintana» però no fa cap menció a l’autor de Josafat.

Mort el 1941, en plena postguerra, Bertrana va caure en l’oblit de la nova autoritat franquista i no ha sigut fins 76 anys després que s´ha pres la iniciativa de posar una placa en la seva memòria.

Visites guiades

Cementiris de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes convocaran un acte d´homenatge a l´escriptor en el lloc on ha quedat situada la placa. Aquest acte es celebraria el proper 21 de novembre, quan es commemorarà el 76è aniversari de la mort de l´escriptor.

D’altra banda, el nom de Bertrana i la seva història passarà a formar part del contingut de les visites guiades del cementiri de les Corts. Així, la memòria de l’escriptor i pintor gironí queda rescabalada en plena celebració de l’Any Bertrana, que commemora el 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è aniversari del naixement de la seva filla Aurora.

Llegit 203 vegades

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar