header

Dijous, 13 abril 2017 11:14

El Camp de Tarragona ha celebrat amb molta intensitat el Dia Mundial de la Poesia enguany

Publicat per 

Any rere any creix el nombre d’activitats que s’organitzen al Camp de Tarragona amb motiu del Dia Mundial de la Poesia. Si l’any passat eren 25 poblacions, de les quals 22 han repetit enguany, les activitats també han augmentat considerablement: de 38 a 51. Totes queden recollides en un catàleg, que s’elabora des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona.

L’acte central és el vermut poètic a la Biblioteca Pública de Tarragona, en el qual van participar entitats diverses: a més de la mateixa Biblioteca, l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes, l’Associació Síndrome de Down, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, l’Escola de Lletres de Tarragona, l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona, l’ONCE i Òmnium Cultural Tarragonès. Parlants de diferents llengües van llegir el poema d’Antònia Vicens en dotze llengües diferents i també les entitats van fer lectures de poetes de totes les variants del català.

A més de llocs grans com Tarragona i Reus, es van organitzar moltes activitats en llocs més petits, algunes de força originals, com ara el bingo de poesia de Constantí, la xocolatada poètica dels Guiamets, els Jocs Florals d’Almoster, el berenar de rodolins de Creixell o l’acte de Cambrils, “Poesia necessària: un cant als refugiats”. També és digne de destacar la intensa activitat que hi va haver al Catllar durant tot el dia, amb la participació de l’institut i l’escola en diverses propostes que va fer la biblioteca: més de 100 poemes penjats als arbres de la placeta, 32 lectors en total, 16 dels quals en llengües diferents, a més de l’elaboració d’un poema conjunt al llarg del dia al racó de la poesia, habilitat a la mateixa placeta.

El Dia Mundial de la Poesia al Camp de Tarragona s’organitza en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona.

 

Article escrit per Anna Domingo (Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona)

Llegit 184 vegades Darrera modificació el Dimarts, 18 abril 2017 11:34

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar