header

Dijous, 13 abril 2017 11:24

El món educatiu dona molta força al Dia Mundial de la Poesia al Camp de Tarragona

Publicat per 

Que els centres d’ensenyament participin activament al Dia Mundial de la Poesia no és notícia. Però el que sí que és notícia és que organitzin activitats de l’envergadura que han organitzat aquest any al Camp de Tarragona. L’agermanament de les rambles de Tarragona, la de Campclar i la del centre de la ciutat, activitat estrella d’enguany: 500 escolars al centre de Tarragona i 500 més a Ponent ha estat el resultat de la profunda implicació dels professionals docents.

L’alumnat de les escoles els Àngels, Bonavista, Torreforta, Riu Clar, Campclar, Mediterrani, Joan XXIII, la Salle; i els instituts Campclar, Torreforta, amb la col·laboració de l’Institut Vidal i Barraquer van participar en les activitats de la zona de Ponent, que van donar el tret de sortida a les seves jornades culturals amb el lema “La poesia és viva, la poesia surt al carrer, la música també és poesia”. Van realitzat diferents activitats com ara bancs, aparadors o murs literaris, recitació de poemes, performances poètiques, tallers de poesia, interpretació conjunta de la cançó Viu, del grup tarragoní Roba Estesa, etc.

El Pla Educatiu d’Entorn és el marc en què es desenvolupen aquestes jornades, que duraran un mes sencer, amb recitals, repartiment de poesies al mercat, escultura poètica, performances, representacions plàstiques de poemes als aparadors, etc. El lliurament dels premis del certamen literari “Olga Xirinacs” (iniciat l’any passat), que es farà al 21 d’abril, tancarà aquestes jornades culturals.

En l’activitat del centre de Tarragona, que es va fer al bell mig de la Rambla de la ciutat, davant del Balcó del Mediterrani, hi van participar les escoles del Miracle, el Serrallo, Pau Delclòs, Saavedra, Tarragona, Pràctiques, Col·legi Roig i Sant Pau; i els instituts Pons d’Icart i Martí i Franquès. Aquests 10 centres participen en el programa Impuls de la lectura del Departament d’Ensenyament, que és el marc des d’on es va impulsar l’activitat, i que va aconseguir la participació d’aquests 500 escolars. Entre tots van guarnir la Rambla amb murals plens de poemes i de poesies visuals, van recitar poemes d’autors del Camp de Tarragona i també d’altres d’inventats per ells, van cantar poemes musicats, van fer representacions, dramatitzacions i posades en escena, etc.

Cal destacar també, com a activitat fortament consolidada, la visita de diferents escolars de tots els centres de Vila-seca (també en el marc del Pla educatiu d’entorn) a la Residència Vila-seca. Enguany els poemes seleccionats corresponien a elements de la natura i van aconseguir l’atenció, l’escolta i més d’un somriure dels avis i àvies de la Residència . En aquest cas, l’activitat té un valor afegit: uneix les persones més grans i més joves de la vila, en una acció de participació ciutadana, de solidaritat, de coneixement, d’apropament i d’intercanvi generacional.

 

Article escrit per Anna Domingo (Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona)

 

Llegit 175 vegades Darrera modificació el Dimarts, 18 abril 2017 11:34

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar