header

Dijous, 20 abril 2017 09:11

Tordera estrena del documental "Bertrana, ànima d’impenitent"

Publicat per 

Tordera acull el 20 d’abril, en el marc de la celebració de Sant Jordi, diferents activitats culturals a l’entorn de l’Any Bertrana.  

D’una banda, a les 18h, a la Biblioteca, es farà la presentació del projecte de l’Arxiu Històric Local que acollirà el centre d’estudis i recerca sobre Bertrana.

Al finalitzar la presentació es farà la visita institucional a l’exposició Aplech. Models en vers i en prosa, una mostra de retrats originals fets per Bertrana, produïda pel Museu d’Art de Girona i que per primera vegada surt del museu per visitar altres poblacions.

Per altra banda, a les 20h, al Teatre Clavé, s’estrenarà el documental produït per l’Ajuntament Bertrana, ànima d’impenitent. El reportatge, que s’ha rodat els darrers mesos entre Tordera, Sils, Girona i Barcelona, fa una mirada retrospectiva a la vida i l’obra de l’escriptor des de l’òptica cultural, acadèmica i política de figures com la investigadora en Literatura Contemporània i doctorada, Margarida Casacuberta, la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas, el comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, el conseller de cultura, Santi Vila o el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Finalitzat el documental es farà el lliurament de Premis de les categories juvenil i adults del Concurs Literari de Sant Jordi. També es lliurarà el premi de Recerca Local Salvador Vendrell i el nou premi, de caràcter periodístic, Impromptus Prudenci Bertrana. 

Tant la presentació de l’Arxiu Històric i la visita a l’exposició, com l’estrena del documental i el lliurament de premis, comptaran amb l’assistència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. 

Llegit 306 vegades Darrera modificació el Divendres, 19 maig 2017 10:01

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar