header

News

Monday, 28 October 2013 18:15

XXXVI Premis Baldiri Reixac

La Fundació Lluís Carulla crea la campanya Impulsem els Baldiri.cat de micromecenatge en favor de l'escola catalana.

La iniciativa coincideix amb la limitació de recursos públics i amb els intents de reduir la presència del català a l'escola en tota l'àrea lingüística.

Sota l'eslògan "A l'escola catalana no se li acaben les idees, però sí els recursos" la Fundació Lluís Carulla crea la campanya Impulsem els Baldiri.cat amb la finalitat de divulgar encara més i posar en valor l'experiència pedagògica de l'escola catalana de qualitat representada pels més de 3.000 guardonats entre centres educatius, mestres, professors i alumnes a les 35 edicions dels Premis Baldiri Reixac.

La campanya Impulsem els Baldiri.cat constitueix una nova experiència de micromecenatge que permetrà complementar la dotació dels Premis Baldiri Reixac de la Fundació Lluís Carulla, basats fins ara en les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que la Fundació tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. L'edició d'enguany està dotada amb 100.100 euros.

Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, ha garantit avui a la presentació d'aquesta iniciativa que els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la dotació dels premis. Això farà que en successives edicions, i depenent del que es recapti, es pugui ampliar el número de premis o la seva dotació. També ha ressaltat que amb aquest pas endavant, després de 35 edicions dels Premis, no es fa altra cosa que interpretar el caràcter inicial dels guardons, instituïts pel fundador de la Fundació, Lluís Carulla, qui veia en la qualitat de l'ensenyament "una eina al servei de l'interès col·lectiu".

Està prevista des d'una aportació voluntària de 10 euros fins a un sostre simbòlic de 500 euros. A més a més del llibre-Nadala de la Fundació, que enguany estarà dedicat als castellers, cada aportació comporta diversos reconeixements, com la menció com a "Ànima dels Baldiri" al web impulsemelsbaldiri.cat, l'obsequi de llibres de l'Editorial Barcino o bé entrades al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. També gaudeixen d'un 25 per cent de deducció a la declaració de l'IRPF.

La Fundació Lluís Carulla, en crear la campanya Impulsem els Baldiri.cat, considera que "l'escola catalana viu un moment decisiu en el conjunt de l'àrea lingüística per la limitació dels recursos que s'hi destinen i pels intents de reduir la presència del català a l'escola. És per això que avui, més que mai, necessitem el suport de tothom. Cada aportació compta. Per petita que sigui. Perquè, com deia un vell savi 'no hi ha error més gran que el de qui no va fer res perquè només podia fer una mica'. Col·labora".

www.impulsemelsbaldiri.cat

Read 1790 times

Add comment


Security code
Refresh