header

News

Friday, 11 December 2015 14:51

Barcelona ja forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura

Barcelona ja forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura, segons han informat fonts oficials de la candidatura. Al llarg de la història, Barcelona ha inspirat escriptors d’arreu del món que l’han immortalitzat en les seves pàgines i el seu patrimoni literari és ric i divers, i no deixa de créixer cada dia. És una capital editorial en dues llengües: el major centre de publicació en llengua castellana del món i la capital de la llengua catalana amb un panorama diversificat i dinàmic del sector del llibre que el mostra al llarg de tota la seva cadena: des de les editorials fins a les llibreries.

A Barcelona, la literatura és a tot arreu i es difon a través d’infinitat de canals perquè arribi a la societat, biblioteques, festivals, centres culturals i institucions. Barcelona és una ciutat connectada amb el món a través dels seus projectes culturals, que coopera amb països en desenvolupament ajudant a impulsar biblioteques i altres projectes educatius, i solidària amb les situacions de vulneració de la llibertat d’expressió.

El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats. L’intercanvi de projectes innovadors i de bones pràctiques, així com la col·laboració entre les ciutats, són una oportunitat per aprendre noves maneres de fer que la literatura es difongui en l’àmbit local i projectar la imatge cultural de Barcelona al món.

Podeu consultar el dossier en aquest enllaç http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca/dossier

Read 862 times Last modified on Monday, 11 January 2016 11:13

Add comment


Security code
Refresh