header

News

Wednesday, 07 May 2014 08:07

Presentació dels nous volums de la Nova Edició de les Obres de Ramon Llull

Divendres 9 de maig es presenten els volums X, XI i XII de la Nova Edició de les Obres de Ramon Llull (NEORL). Són, concretament, Llibre de meravelles (volum I), Hores de Nostra Dona Santa Maria. Desconhort de Nostra Dona i Llibre d'intenció.

L'acte, emmarcat en les Jornades Acadèmiques de l'Aula Lul·liana de Barcelona, es farà al vestíbul de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585) a les 19.45h.

S'oferirà una lectura dramatitzada de passatges del Llibre de les bèsties.

La Nova Edició de les Obres de Ramon Llull (NEORL) ofereix edicions crítiques, homologades filològicament de les obres catalanes de Ramon Llull encara inèdites o que han estat publicades amb mitjans tècnics insuficients, impulsades per la Institució de les Lletres Catalanes, el Patronat Ramon Llull i l'Institut d'Estudis Baleàrics.

La Comissió Editora de la NEORL, nomenada pel Patronat Ramon Llull, té cura dels criteris científics d'una empresa nascuda a la penúltima dècada del segle XX per tal de completar i actualitzar els 21 volums de les Obres Originals de Ramon Llull (ORL), publicats a Palma de Mallorca entre 1906 i 1950.

La NEORL es beneficia de la llarga experiència editorial dels prop de trenta volums de la sèrie Raimundi Lulli Opera Latina (ROL), que es publica des de 1957 al Raimundus-Lullus-Institut, de la Universitat de Friburg de Brisgòvia, dins el Corpus Christianorum. Continuatio Mediaevalis.

La producció i distribució dels volums de la NEORL corren a càrrec de les Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Read 1518 times

Add comment


Security code
Refresh