header

News

Saturday, 11 October 2014 00:00

Inauguració del 14è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

Diumenge 19 d'octubre, a les 12.20h, el Teatre-Auditori Sant Cugat acollirà la inauguració del 14è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat i que serà l'estrena de l'espectacle de la Fundació Romea Joan Vinyoli: el riu encès, una passejada a través del món poètic de Joan Vinyoli, de la seva evolució humana i literària. Amb Marta Angelat, Jordi Boixaderas, Mingo Ràfols i Pep Ribas, sota la direcció de Carles Canut.

Dues veus masculines i una veu femenina ens acostaran els textos més representatius de la seva trajectòria, tot oferint un trencadís que el públic haurà de recompondre per tal d'arribar a copsar la veritable imatge de l'artista. Aprofitant la tendència de l'autor, en algunes de les seves èpoques, a utilitzar la mètrica regular i la rima, Miquel Pujadó ha musicat alguns dels seus poemes i els interpretarà acompanyat per Joan Humet (contrabaix) i Manel López (acordió).

Previament a aquest acte, a les 11:30h es farà la inauguració de l'exposició "El "Domini màgic" de Joan Vinyoli" a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, amb una visita guiada a càrrec del Pep Solà, comissari de la mostra.

La catorzena edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat gira els ulls enrere alhora que vol emprendre un nou rumb introduint canvis que el projectin cap al futur. Per això, recuperant l'essència dels seus orígens, la ILC i l'Ajuntament de Sant Cugat aspiren a convertir-lo en el Festival Nacional de Poesia del nostre país que reuneixi les veus més representatives de les nostres lletres amb l'objectiu principal de donar visibilitat i veu als poetes de tot el domini lingüístic català i a la seva obra, des dels poetes més reconeguts a aquells que comencen.

L'edició d'aquest 2014 del Festival comença diumenge 19 d'octubre s'estendrà fins al diumenge 26 i està dedicada al Centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli (1914 – 1984) i emmarcada en els actes de celebració del Tricentenari.

Tota la informació i programació del Festival es pot trobar a http://lletrescatalanes.cat/ca/programes/festival-nacional-de-poesia

Read 1783 times Last modified on Wednesday, 22 October 2014 08:52

Add comment


Security code
Refresh