header

News

Wednesday, 08 October 2014 10:57

L'exposició "El "Domini màgic" de Joan Vinyoli" s'amplia a la Biblioteca de Sant Cugat

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat acull anualment una exposició dedicada al poeta d'honor del Festival, l'edició d'aquest any està dedicada a Joan Vinyoli i s'ha ampliat l'exposició itinerant sobre el poeta, incloent peces originals del Fons Vinyoli de Santa Coloma de Farners. Es pot visitar entre el 18 d'octubre i el 9 de novembre a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater de Sant Cugat.

El 2014 és l'Any Vinyoli, la ILC ha estat l'impulsora de l'any i entre moltes altres activitats s'ha creat una exposició commemorativa itinerant de petit format. "El "Domini màgic" de Joan Vinyoli", comisariada per Pep Solà i Xavier Macià, està girant pel territori des del mes de juny, ha visitat més d'una vintena de poblacions i està previst que continui durant el 2015. ES pot consultar l'itinerància completa i veure les condicions per acollir-la en el web literatura exposada.

vinyoli cartell sant Cugat opt

L'exposició itinerant ens mostra un recorregut per la vida i obra del poeta a partir de textos i imatges biogràfiques. Amb motiu del festival, el comisari de la mostra, Pep Solà, ha fet una tria d'objectes que permeten fer un recorregut paral·lel i complementari, una bibliografia comentada. En les vitrines podrem veure els llibres que conformen la bibliografia completa amb les primeres edicions de Joan Vinyoli, tots els exemplars exposats formen part del fons personal del poeta. Cada llibre va acompanyat d'un objecte que ens ajuda a compendre la situació personal del poeta al publicar-lo, les seves influencies literàries, la recepció crítica o la correspondència que rebia amb elogis a l'obra. Manuscrits previs de poemes de Vinyoli i cartes d'amics com Salvador Espriu o Xavier Benguerel són alguns del objectes que es podran veure a l'exposició. 

Tot i que l'exposició està oberta al públic des del dissabte 18, la inauguració oficial es farà el diumenge, coindicim amb l'inici del Festival. El 19 d'octubre a les 11:30h el comisari farà una petita visita guiada, just abans de que es faci l'acte d'obertura del Festival.

 

Programa complet del Festival de Poesia de Sant Cugat

Joan Vinyoli al Qui és Qui

 

 

 

 

Read 2136 times Last modified on Thursday, 13 November 2014 11:18

Add comment


Security code
Refresh