header

News

Monday, 23 March 2015 08:00

Presentació del doble CD "Pels racons de la meva nit" de Salvador Pané

L'acte tindrà lloc el dimecres 25 de març, a les 22 h a la capella modernista Rubió i Bellver de la Residència Universitària Ramon Llull. La presentació serà a càrrec de la directora de la ILC, la Dra. Laura Borràs i conduiran l'acte la poetessa Marta Pérez Sierra i la Dra. Eva Pellicer. Es tracta d'un treball musical solidari, ja que els beneficis de les vendes del CD es destinaran al laboratori d'Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Salvador Pané ofereix un recital per a piano i veu on la música s'ha inspirat en els versos de poetes moderns com Eduard Miró, Vicenç Llorca, Jordi Pàmias, Imma Morente, Núria Xicola, Guida Alzina, Miquel Àngel Lladó, Eva Pellicer, Marta Pérez i Teresa Costa-Gramunt. Amb incursions a la música romàntica, al jazz i a la bossa nova, el compositor pretén recrear emotivament allò més profund del seu ideari musical tot homenatjant tan els seus mentors com als poetes que ha musicat.

Salvador Pané i Vidal (Barcelona, 1980) és doctor en químiques per la Universitat de Barcelona. Actualment, és investigador a la ETH Zürich (Suïssa) en el camp de la microrobòtica biomèdica. Inicià els seus estudis musicals als 12 anys amb el seu tiet, el contrabaixista Carles Bolsa. Posteriorment, cursà estudis musicals amb especialitat de piano a l'Acadèmia Ars Nova de Barcelona sota la tutel·la de Teresa Cobo i Núria Fenollosa. Ha musicat poemes de diversos autors moderns. La seva obra musical se centra principalment en el corpus poètic d'Eduard Miró. Fou guardonat amb el Premi de la Cançó dels Jocs Florals de Perpinyà (2008) per la música del poema "Etern". Entorn d'aquesta composició, nasqué la idea del llargmetratge "Entre 2 gegants" que s'emeté pel Canal 33, el 2011 durant la diada de Sant Jordi.

Read 1233 times

Add comment


Security code
Refresh