header

Lunes, 22 Junio 2015 09:33

Cròniques sobre la I Trobada de Joves Lectors

Escrito por 

A qui teniu la crònica de la I Trobada de Joves Lectors que la Mixa ha escrit per al Què Llegeixes?

"Mare meva, sembla mentida que després de tot el que hem arribat a parlar sobre literatura aquest cap de setmana a l'Arts Santa Mònica una servidora no tingui prou paraules per descriure l'èxit rotund de la I Trobada de Joves Lectors en xarxa de Catalunya. Bé, potser sí que encara me'n queda un grapat, voleiant al meu voltant mentre intento tornar a la terra després de sentir-me ben bé sobre un núvol. Divertida, apassionant, emotiva, polifacètica... La Trobada ha sigut moltes coses, però per sobre de tot ha resultat un bonic record que atresoraré per sempre.

Segons han explicat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de la ILC, Laura Borràs, en els seus discursos inicials, els grans filòsofs grecs pensaven que l'escriptura era un retrocés per a la humanitat repescte l'oralitat, que tan sols ens donaria aparença de savis. [Ja llavors es temien els canvis tecnològics.] Però després de tot el que hem viscut avui penso que ha quedat més que demostrat que estaven equivocats. Des de booktubers, bloguers, quellegistes, passant per professors, bibliotecaris i editors fins a escriptors hem ensenyat al món que la escriptura i la lectura són de les arts que més sentit donen a les nostres vides.

Però vaja si no hem acabat tornant-nos nosaltres també una mica més savis! Com bé ha comentat el Conseller: "Li he dit a la meva dona que volia venir a conèixer els joves lectors. D'aquí en sortiré educat." A veure qui s'atreveix a dir el contrari! Jo personalment surto amb la convicció de que el futur lector està assegurat -sigui per la via que sigui- i que és d'allò més esperançador, surto una mica més fascinada per tot el treball de foment de la lectura que s'arriba a dur a terme en aquest país, captivada per la passió amb la que un munt de gent ha fet dels llibres la seva professió –ja sigui escrivint-los, publicant-los, recomanant-los o catalogant-los-. Surto també una mica més conscient de la immensitat de les xarxes socials, però per sobre de tot surto –si és això possible- encara més orgullosa de ser lectora. I em penso que no sóc pas l'única.

En fi, com bé he dit al final de l'última taula rodona de la tarda en la que he tingut l'honor de participar en representació del QL, em dóna la impressió que plegats hem aconseguit impregnar del nostre amor per a la lectura les quatre parets que ens han acollit, fins al punt que quan altra gent hi entri potser ho arribarà a notar i tot! Han sigut una pila de debats i discursos intensos, però si el que hem parlat avui es pogués resumir en una sola frase, aquesta seria: "Aquell que digui que tan sols es viu un cop no deu saber com es llegeix un llibre.""

Mixa, jove lectora del Què Llegeixes? 

20 de juny 2015

P.D. Un 10 a l’hospitalitat i el càtering. Acurat, assenyat i molt bo... Encara me n’estic llepant els dits! ;)

 

També podeu veure la crònica en vídeo de la Marta Botet, que ha penjat al seu VLOG Youtube Trobada de Joves Lectors

Leído 1242 veces Modificado por última vez el Viernes, 03 Julio 2015 13:00

Escribir un comentario


Código de seguridad
Refescar